З агрофірми на Херсонщині стягнуть 2,2 млн. гривень через завдану шкоду навколишньому середовищу

21 Лютого 2022, 15:55

Фото: відкрите джерело з Мережі.

За позовом Каховської окружної прокуратури господарським судом відкрито провадження у справі про стягнення з акціонерного товариства шкоди завданої навколишньому природному середовищу в розмірі 2,2 мільйона гривень.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Прокуратурою встановлено, що товариством на орендованій земельній ділянці площею 4,1 га в промисловій зоні м. Каховка здійснювалось накопичення овочевих відходів із холодильних камер. Через це утворився насип гнилі до 1 метра, чим спричинено забруднення ділянки площею 2052 кв. м шкідливими речовинами від залишків овочевої продукції, внаслідок чого концентрація нітратів, фосфору та амонію у ґрунті була вище допустимої.

Як було встановлено державними екоінспекторами, йдеться про місцеве сільськогосподарське підприємство, котре систематично здійснювало викиди органічної продукції (капуста і цибуля) на Чаплинському шосе м. Каховка. Сума відшкодування, що його зобов’язана сплатити агрофірма, перевищує суму виручки від реалізації врожаю на ринку. Тож наступного разу, щоб уникнути фінансових збитків, товариству необхідно утилізовувати овочеву продукцію на встановленому полігоні для побутових відходів.