На тероборону Херсощини виділили 2,2 мільйони гривень

15 Лютого 2022, 16:30

Херсонська обласна рада передбачила 2,2 мільйони гривень на облаштування приміщень і оргтехніку для підрозділів місцевої тероборони.

Відповідне рішення депутати ухвалили на позачерговій сесії 15 лютого.

2,2 млн грн виділено у межах змін до програми розбудови територіальної оборони Херсонської області на 2020 – 2022 роки для:

створення комплексної всеохоплюючої системи національного спротиву агресору за рахунок залучення широких верств населення до територіальної оборони;

підготовки громадян до виконання першочергових, невідкладних завдань територіальної оборони, в частині формування Сил територіальної оборони Збройних Сил України, зокрема для обладнання місць постійної дислокації підрозділів ТРО.

Також у рамках засідання обласні обранці підтримали звернення до президента України, Верховної Ради України та голів територіальних громад Херсонщини щодо підтримки зовнішньої політики України, Збройних Сил України та загонів територіальної оборони.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня набрали чинності положення закону «Про основи національного спротиву», ухваленого торік.

Закон передбачає можливість створювати добровольчі формування територіальних громад, яким дозволено використовувати власну мисливську зброю. Він визначає, зокрема, такі поняття, як «національний спротив» та «територіальна оборона». Зокрема, згідно з текстом, територіальна оборона «складається з військової, цивільної та військово-цивільної складових».