Мер Херсона просить пересилати гроші для допомоги херсонцям на рахунки його іменного благодійного фонду

28 Лютого 2022, 17:58

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв збирає кошти на допомогу містянам. Відповідний допис є на сайті Міськради. Ось тільки гроші він просить надсилати на рахунки благодійного фонду, засновником та кінцевим бенефіціаром якого є сам Колихаєв.

“Дорогі херсонці, українці інших міст та закордоном!

Всі, хто хочуть допомогти рідному місту, нашим захисникам, медикам та містянам, перераховувати кошти можна на ці реквізити. Звідти вони потраплятимуть на нагальні потреби міста”, – йдеться в дописі. Нижче опубліковано реквізити, за якими грощі пропонують перевести на рахунки фонду Колихаєва.

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ІГОРЯ КОЛИХАЄВА “НАМ ТУТ ЖИТИ” була зареєстрована у 2016 році. На сьогодні кервіником цієї організації є Дмитро Шишенко. Паралельно Шишенко також очолює футзальну команду “Продєксім”, що також належить Колихаєву.

Спочатку фонд називався просто ім’ям херсонського мера, та перед парламентськими виборами 2019 його назви було додано назву партії Колихаєва “Нам тут жити!”

Треба зазначити, що “Фонд Колихаєва” є більше політично-агітаційним інструментом, аніж благодійним та робота в ньому пожвавлюється перед виборами. Публікують на сторінках фонду у соцмережах також і політичну рекламу. Так, під час виборів до Верховної Ради України на сторінках фонду активно агітували за кандидата у нардепи Геннадія Лагуту, що в той час очолював однойменну з фондом партію.

Окрім публікації заклику скидувати гроші на допомогу Херсонцям в його фонд на сайті та сторінці Міскради в Фейсбуці, Колихаев зробив пост у своєму власному акаунті в соцмережі.

Згідно з коментарями під цим постом, на рахунки Фонду Колихаєва почали надходити перші кошти від Херсонської діаспори з-за кордону. Так, кілька користуваців соцмереж написали, що готові підтриамти херсонців фінансово саме через Фонд Колихаєва.