Кримські патрульні за рік виявили 8 тисяч адміністративних правопорушень

02 Лютого 2022, 19:31

За рік патрульні виявили близько 8 тисяч адміністративних правопорушень, серед яких 245 дорожньо-транспортні пригоди. 22 рази патрульні фіксували пропозицію неправомірної вигоди від громадян.

Про це повідомив заступник начальника відділу патрульної поліції в АР Крим та місті Севастополі Департаменту патрульної поліції Олег Захарчук під час пресконференції в медіа-центрі ІРС-Генічеськ.

За його словами, протягом року кримські патрульні опрацювали 2396 викликів, виявили та оформили 267 водіїв у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Антирекордсменом з результату проміле виявився водій, якого зупинили поблизу села Раденськ, той «надмухав» більше п’яти проміле, що в 25 разів перевищує допустиму законодавством України норму.

Патрульні виявили та розкрили по горячим слідам 71 злочин: підробка документів, авто у розшуку, наркозлочини, злочини у сфері довкілля, підробка номерних агрегатів та інше.

Так, 25 листопада 2021 року на відрізку автодороги М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта біля села Ярошик під час поверхневого огляду автомобіля ВАЗ 2107 патрульні виявили тютюнові вироби без акцизних марок (938  пачок тютюнових виробів та несертифіковану алкогольну продукцію – 10 літрів спирту).

Кримські патрульні зафіксували 22 пропозиції неправомірної вигоди. Зокрема, 27 серпня 2021 року поблизу села Генічеська Гірка, водій, намагаючись уникнути адмінвідповідальності за керування у стані алкогольного сп’яніння, запропонував поліцейським 15 тисяч гривень.

Нагадаємо:

Відділ патрульної поліції в Автономній Республіці Крим і Севастополі розпочав роботу 14 травня 2018 року. Він є територіальним (відокремленим) підрозділом Департаменту патрульної поліції Національної поліції України. Кримські патрульні несуть службу у Генічеському та Каланчацькому районах Херсонської області.