Керівництво Херсонщини закликало місцевих жителів зберігати спокій

15 Лютого 2022, 12:06

Очільники обласної ради та держадміністрації Херсонщини закликали місцевих жителів не панікувати та зберігати спокій.

Відповідні дописи розмістили відповідно Олександр Самойленко та Геннадій Лагута на своїх сторінках у Фейсбуці.

“Сьогодні наш перший та найбільший ворог – паніка. Прошу усіх не піддаватись впливу не підтвердженої інформації у засобах ЗМІ. Війна – там де нікому захистити!
Збройні Сили України– наша сила, яка може стримати ворога навіть від думки ступити на нашу землю! ТрО і всі українці завжди готові дати відсіч! Будьте стійкі, не піддавайтесь інформаційному впливу!”, – наголосив голова облради Олександр Самойленко.
У свою чергу голова ХОДА Геннадій Лагута нагадав, що проти України активно ведеться гібридна війна в інформаційному просторі, мета якої посіяти паніку серед населення.
“Весь світ знає, як Росія 8 років тому увірвалась на наші землі та сьогодні продовжує погрожувати повномасштабним наступом на Україну. Тож ми завжди маємо бути готові до будь-яких подій. Пам’ятаємо, що наша сила в єдності”, – зазначив Геннадій Лагута.
Тим часом у Національній поліції проінформували, що з 14 по 19 лютого 2022 року особовий склад Національна поліція України переведений на посилений режим несення служби.
Правоохоронці збільшать кількість патрулів, які забезпечуватимуть публічну безпеку та порядок на вулицях, розгорнуть додаткові ситуаційні центри для цілодобового моніторингу оперативної обстановки в країні, візьмуть під охорону об’єктів критичної інфраструктури, органів державної влади та місцевого самоврядування.
“Посилений режим поліції – це не додатковий привід для паніки. Це про захист та повну готовність”, – зазначили поліціянти.
Як повідомлялось, нещодавно поблизу адміністративної межі з тимчасово окупованим Кримом завершились тактико-спеціальні навчання підрозділів Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
СБУ закликає українців не піддаватися на провокації.
Президент Володимир Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання з проведенням урочистих заходів з виконання державного гімну та підняттям державного прапору. За інформацією іноземних ЗМІ, розвідки країн Заходу очікують в цей день на масштабне вторгнення російських військ в Україну.