За рік з Криму й назад через адмінмежу пройшли понад 660 тисяч людей

06 Січня 2022, 13:55

Протягом 2021 року в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом українські прикордонники оформили 663 тисячі 213 осіб та 83 тисячі 797 автівок.

Про це повідомляє пресслужба Херсонського прикордонного загону.

Також протягом минулого року, військовослужбовці Херсонського загону відмовили у виїзді з території України 591 громадянину України та не пропустили на територію України 484 іноземця.
Найчастіше, громадянам України відмовляли у виїзді у зв’язку із закінченням терміну дії паспорта, а дітям – у зв’язку з відсутністю паспортних документів, або доручення одного з батьків. Щодо іноземців, то, здебільше, їм відмовляли у в’їзді за незаконне відвідування тимчасово окупованих територій України, недійсні, або підроблені паспортні документи та у зв’язку із наявністю заборони на в’їзд на територію України.
Раніше прикордонники інформували, що протягом Новорічних вихідних з 31 грудня по 4 січня контрольні пункти в’їзду-виїзду «Каланчак» та «Чонгар» працювали в штатному режимі.

За цей період адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом в обох напрямках перетнули 6349 громадян та 760 транспортних засобів.
Як повідомлялось, пункти експрес-тестування та пункти вакцинації у КПВВ на адмінмежі з Кримом не працюватимуть  7-го січня. ЦНАПи на КПВВ «Каланчак» і КПВВ «Чонгар» теж не працюватимуть 7-го числа. При цьому 6-го січня вони працюватимуть у режимі скороченого робочого дня.

З 30 грудня 2021 року при перетині контрольно-пропускних пунктів (КПВВ) не потрібно буде встановлювати додаток «Вдома» та проходити обов’язкову самоізоляцію.

7 грудня набув чинності наказ Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України № 258, який встановлює норми переміщення товарів, особистого майна і грошових сум через адмінмежу з окупованим Кримом в обох напрямках, а також затверджує перелік товарів, заборонених чи обмежених для переміщення.