На Херсонщині викрили схему підробки довідок про результати тестів на COVID-19

27 Січня 2022, 15:35

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Донецької області у пособництві в підробленні та спробі збуту офіційного документа за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 358 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, 39-річний підозрюваний, за попередньою змовою зі спільниками, виготовляв та збував громадянам, які мали намір виїхати до тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, фіктивні довідки щодо результатів дослідження на COVID-19. Вартість такої послуги становила від 500 до 1 500 гривень.
Під час проведення обшуків у помешканнях та автомобілях причетних осіб правоохоронцями виявлено та вилучено підроблені медичні довідки та кошти в сумі понад 40 тис. грн.
Досудове розслідування здійснюється слідчими Херсонського райуправління поліції Головного управління Нацполіції в області, оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.
Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочинів.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.