Для газового підприємства Генічеську не вистачає абонентів, – міський голова

25 Січня 2022, 18:18

Для створення комунального газового підприємства в Генічеській громаді можуть виникнути проблеми з отриманням ліцензії. Тому доцільність створення такого КП необхідно детально вивчити.

Про це повідомив Генічеський міський голова Олександр Тулупов.

«Я розумію, що люди хочуть покращення, ми теж хочемо покращення, але на жаль, якими діями воно буде, скільки це буде коштувати, і що від цього виграє сама громада. Комунальні підприємства мають бути самоокуповані та заробляти кошти для громади. Ціна на газ, я згоден, дужу велика. Нам потрібна якась льготна ціна на газ, адже він добувається на нашій території і реалізовується на нашій території. Про це ми завжди казали», – зазначив голова громади.

За його словами, відповідні питання необхідно добре прорахувати, адже для отримання ліцензії потрібно 50 тисяч абонентів, а в Генічеській громаді їх набагато менше.

Раніше генічани збирали підписи під колективним звернення, яке передали до міської ради, з вимогами створити комунальне газове підприємство, провести інвентаризацію та експертно-грошову оцінку газових мереж, провести незалежну експертизу якості газу, що отримують абоненти Генічеської громади. А після того звернутися до НКРЕКП з вимогою зробити перерахунок тарифу на послуги розподілу природного газу.

Нагадаємо:

Запасів Стрілкового газового родовища, з якого забезпечують газом Генічеськ та Генічеський район, вистачить більше ніж на 50 років.

Газ для споживачів Генічеського району видобувають на Арабатській Стрілці. До захоплення Криму Росією зимовий дефіцит покривався із кримського Глібовского підземного газосховища, куди влітку закачували надлишки газу, видобуті із Стрілкового.

Чиновники різних рівнів заявляли, що радикально ситуацію може будівництво до Геніческа гілки газопроводу від розподільчої станції в Асканії-Нова.