Били ногами по обличчю: на Херсонщині троє людей напали на депутата міської ради

02 Січня 2022, 17:30

У Херсоні троє невідомих людей побили депутата міської ради Ігоря Осауленка через зауваження стосовно петард. 

Про це повідомив його колега Андрій Калита у Фейсбуці.

“Депутат Херсонської міської ради Ігор Осауленко зробив зауваження компанії щодо розкидання пітард. За це він був побитий молодими людьми. Прошу начальника Національної Поліції в Херсонській області Олександра Прокудіна взяти напад на депута під свій особистий контроль. Члени міської Асоціації учасників АТО/ООС та волонтерів «Звитяга» просять провести повне розслідування цього випадку і, звісно, винуватці повинні понести відповідальність”, – наголосив Андрій Калита.

За даними обласного главку поліції, правоохоронці встановлюють обставини отримання тілесних ушкоджень депутатом міськради.

Потерпілий розповів, що він із двома товаришами йшли по дорозі між багатоповерхівками. В цей час із балкону одного з будинків троє невідомих громадян почали кидати петарди. На цьому грунті між групами чоловіків виникла словесна перепалка. Згодом невідомі наздогнали на вулиці депутата з його товаришами. Конфліктна ситуація продовжилася, в результаті чого депутат отримав кілька ударів по обличчю, після чого нападники зникли у невідомому напрямку.

Під час слідчо-розшукових заходів поліцейські вже встановили особу одного з трьох невідомих, причетних до побиття потерпілого. Наразі встановлюють його місцеперебування, щоб доставити в управління поліції.

До єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження».

У свою чергу  Ігор Осауленко підтвердив, що подав заяву до поліції та подякував друзям, колегам та небайдужим за підтримку.

“До речі, хочу сказати, що слідчий спочатку і не знав, що я депутат, АТОшник, робота велася просто як із мешканцем міста. Також щиро дякую за професійний підхід з їх боку. Тепер трохи по справі: на моєму місці могла бути дитина, жінка або хворий на серце. Як ще я міг відреагувати, коли під ногами розриваються петарди?! Чим все могло б завершитися??? Ще раз дякую за підтримку!”, -розповів він.

Нагадаємо, правопорушення, передбачене ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження» карається штрафом до 850 гривень або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року. Триває досудове розслідування.