Правоохоронці Херсонщини викрили фальсифікат на 5 мільйонів гривень

28 Грудня 2021, 22:16

За два місяці поліцейські Херсонщини вилучили з незаконного обігу підакцизних товарів на суму понад п’ять мільйонів гривень.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

“За два місяці правоохоронці виявили майже 300 правопорушень, пов’язаних із обігом підакцизних товарів. У відношенні 238 громадян поліцейські склали адміністративні протоколи за ст.156 КУпАП «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння». Санкція статті передбачає покарання в виді штрафу в сумі від 3400 до 13600 гривень. Ще 36 правопорушників відповідатимуть за порушення порядку провадження господарської діяльності, за що передбачений мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень”, – розповів начальник управління превентивної діяльності поліції Херсонщини Вячеслав Шинкарьов.
Загалом із незаконного обігу працівники поліції Херсонської області за останні два місяці вилучили 102 тисячі 147 пачок цигарок на суму майже 3,2 мільйони гривень та понад 10 тисяч 100 літрів міцних алкогольних напоїв, які оцінюються в суму майже 2,1 мільйона гривень.
Як повідомлялось, нещодавно співробітники сектора реагування Генічеського районного відділу поліції виявили алкогольний фальсифікат.