На КПВВ “Каланчак” і “Чонгар” прикордонники вкотре фіксують підроблені документи у подорожуючих

01 Грудня 2021, 12:52

Фото: Херсонський загін ДПСУ.

Минулої ночі у 5 подорожуючих виявили підроблені документи військовослужбовці Херсонського прикордонного загону в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Про це повідомляє Херсонський загін ДПСУ.

Так, на КПВВ «Каланчак» у громадянина України, який направлявся з окупованого півострова, прикордонники за допомогою сканера «Safe-Border» виявили підроблений COVID- сертифікат. А на КПВВ «Чонгар» у трьох громадян України прикордонники виявили підроблені довідки про негативний результат ПЛР-тесту.
Також, в КПВВ «Чонгар» військовослужбовці виявили громадянина України, який намагався виїхати з материкової частини України, власноруч переклеївши фото у паспортному документі.
По усім випадкам прикордонники повідомили представників Національної поліції, адже в діях громадян вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого статтею 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Проте, на жаль, кримінальна відповідальність не зупиняє громадян підробляти документи.

Раніше повідомлялось, що на КПВВ “Каланчак” прикордонники затримали громадянина України, якого було подано у розшук.