На Херсонщині перевіряють ялинкові базари

18 Грудня 2021, 10:16

У Херсонській області поліцейські розпочали перевірки законності продажу хвойних дерев.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонщини.

«На час відпрацювання в області створені спільні мобільні групи з числа дільничних офіцерів поліції, представників лісових господарств та співробітників екологічної інспекції. Працівники підрозділів превентивної діяльності поліції Херсонщини перевіряють у продавців наявність відповідних товаро-транспортних накладних, чіпів та штрих-кодів на деревах», – розповів заступник начальника Управління превентивної діяльності поліції області Ярослав Шанько.

Поліцейські нагадують про відповідальність за незаконну вирубку та реалізацію дерев. В разі відсутності необхідної документації та маркувань на деревах порушники притягуються до відповідальності.

«Поліція області закликає громадян бути уважними під час купівлі новорічних дерев. Звертайте увагу на те, щоб вони мали всі необхідні маркування. Законність походження ялинки можна перевірити в Інтернет-мережі за посиланням www.yalynka.info», – наголосили правоохоронці та попросили громадян повідомляти про факти незаконної вирубки та реалізації дерев на лінію «102».

Раніше спеціалісти Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області поділились рекомендаціями, як обрати якісну штучну та легальну зрубану ялинку до свята: