“Муніципальна варта” пильнуватиме за громадським порядком під час новорічних свят у Херсоні

16 Грудня 2021, 16:53

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Незабаром свята і “Зимове містечко “Диволенд””, яке відкриється на площі перед ККЗ “Ювілейний” та працюватиме до середини січня 2022 року, цілодобово патрулюватимуть по 2 інспектори комунального підприємства “Муніципальна варта”. Вони пильнуватимуть, аби ніхто не порушував громадський порядок.

Про це повідомляє Херсонська міська рада.

– На даному етапі набрано 9 інспекторів і 5 чоловік керівного складу. У 2022 році штат має бути 35 чоловік. Комунальне підприємство отримало ліцензію на охоронну діяльність. Усі співробітники пройшли спеціальне двотижневе навчання. Серед особового складу воїни АТО, колишні співробітники поліції та податкової. Кожен має великий послужний список, досвід роботи в сфері адміністративних покарань, розуміння своїх повноважень, прав та обов’язків.  – зазначає в.о. директора КП «Муніципальна варта» Ілля Чорнозуб.

Фото: Херсонська міська рада.

Кожен інспектор “Муніципальної варти” при собі має посвідчення, бодікамеру, ліхтарик, рацію, газовий балончик та резиновий кийок.

– У разі виявлення порушення закону ми можемо притримати людину до прибуття правоохоронців. Також ми можемо складати протоколи за торгівлю у невстановлених місцях, вигул тварин без намордників, паління у непередбачених для цього місцях та розпиття спиртних напоїв у громадських місцях, – пояснює Ілля Чорнозуб.