UNICEF надало Україні безкоштовно 3 мільйона доз вакцини від COVID-19

08 Листопада 2021, 12:17

UNICEF доставив в Україну близько 3 млн. доз вакцини Moderna від COVID-19 у межах ініціативи COVAX. Загалом у рамках COVAX, разом із цією поставкою, UNICEF доставив 7 415 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac).

Про це UNICEF повідомляють на своїй сторінці у Facebook. 
“Неможливо спокійно дивитися на те, як задихаються в переповнених лікарнях люди. Натомість вакциновані у 5 разів рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик госпіталізації, ніж нещеплені.
Вакцинація – єдиний спосіб захистити життя від  COVID-19 і я закликаю всіх українців скористатися цим захистом. Завдяки зусиллям донорів і партнерів у рамках COVAX вакцини від COVID зараз доступні усім бажаючим”, – заявив  Мурат Шахін, голова Представництва UNICEF в Україні.
COVAX є безпрецедентною ініціативою солідарності міжнародної спільноти, щоб сприяти доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн.
 В Міністерстві охорони здоров’я підтвердили поставку чергової дози безкоштовної вакцини.
“Наразі 11 мільйонів українців отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19. Сьогодні вакцинація – це у першу чергу відповідальність кожного перед собою та оточуючими. Держава зробила все для того, щоб українці мали можливість вакцинуватися та навіть обирати вакцини. Moderna — це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення від COVID-19. Дякую міжнародним партнерам за системну підтримку та спільне прагнення перемогти пандемію”, – повідомив  Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.
Вакцинуватися від COVID-19 можуть усі дорослі та діти віком від 12 років.