Музиківська громада зберігає лідерство у доходах на одного мешканця громади

08 Листопада 2021, 11:50

На Херсонщині серед бюджетів територіальних громад найвищий показник обсягу доходів у розрахунку на одного мешканця за січень – жовтень спостерігається в Музиківській сільській територіальній громаді і складає 7717 гривень.

Про це свідчать дані аналізу Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України, передає сайт IPC-Генічеськ.

Регіональний консультант Асоціації міст України з бюджетних питань Марія Кривецька, яка здійснює аналіз, зазначила, що обсягу доходів у розрахунку на одного мешканця в Музиківській сільській територіальній громаді у півтора рази перевищує середньообласний показник.

Водночас у Генічеській міській громаді обсяг доходів на одну особу складає 4077 гривень, и залишається нижчим за середній показник  по області.

За даними аналітичного звіту, серед бюджетів громад області найбільший приріст у порівнянні з січнем – жовтнем 2020 року досягнуто бюджетами Чулаківської сільської – на 29,5%, Таврійської міської – на 28,7%, Хрестівської сільської – на 28,2% територіальних громад. 24 бюджети місцевого самоврядування перевищили середньообласний показник.

Найбільше зростання надходжень плати за землю проти січня – жовтня минулого року відбулося по бюджетах Присиваської (в 1,7 рази) та Великокопанівської (на 44,3%) сільських територіальних громад, а також Горностаївської селищної – на 36,7%.
Протягом січня – жовтня до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 5 307 186 тис. грн. податків та зборів, що на 17,3% або 784 460,6 тис. грн. більше, ніж у січні – жовтні 2020 року. Планові показники виконані на 106,3%, понад план мобілізовано 316 545,2 тис. грн.
Як повідомлялось, у Генічеській громаді показник доходів на одного мешканця й за попередній період був менший за середній по області на тисячу гривень.
Минулого року в Музиківській ОТГ також зафіксували найвищі доходи на одного мешканця громади.