Козир перемагає: перші результати виборів до Ради

01 Листопада 2021, 09:38

Фото: Херсонський загін ДПСУ.

Наразі окружна виборча комісія з проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №184 опрацювала 80% протоколів. З великим відривом виграє вибори кадидат від партії “Слуга народу”, екс-голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир.

Про це свідчать дані на сайті ЦВК, передає сайт IPC-Генічеськ.

Згідно відомостям про підрахунок голосів виборців, кадидат від партії “Слуга народу” Сергій Козир поки набрає 64,94 % голосів при 80,31% опрацьованих дільничних протоколів.

За ним йде кандидат від партії “Європейська солідарність” Ігор Йосипенко, який поки набирає 14,11 % голосів виборців, а кандидатка від партії “Національна платформа” Катерина Одарченко – 5,87 %.

При цьому новопризначений голова обласної адміністрації Геннадій Лагута, який запізно подав заяву про відмову від балотування та залишився у виборчих бюлетенях, набрав як кандидат від партії “Нам тут жити” 5,29% голосів виборців.

За даними ЦВК, на проміжних виборах народного депутата України 31 жовтня в одномандатному виборчому окрузі № 184, що охоплює території Каховського та Бериславського районів, а також трьох населених пунктів Херсонського району, явка виборців склала 21,39 %.

У поліції Херсонської області проінформували, що загалом за весь час передвиборчої кампанії поліцією Херсонщини правоохоронці зареєстрували 8 кримінальних правопорушень, з яких п’ять – підкуп виборців, два – перешкоджання здійсненню виборчого права, одне – порушення порядку фінансування виборчої кампанії.

Також було складено 17 протоколів за порушення адміністративного законодавства щодо виборчого процесу: 8 – за розповсюдження друкованих матеріалів, які не містять необхідних вихідних даних, 6 – за порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів, два – за дрібне хуліганство, один – за порушення обмежень, щодо ведення перевиборної агітації.

За виборчим процесом спостерігала громадянська мережа ОПОРА. На одній із виборчих дільниць спостерігачі ОПОРИ виявили завчасне підписання протоколу про підсумки голосування з проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 184.

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада біля окружної комісії утворилась велика черга з членів дільничних виборчих комісій, які приїхали здавати протоколи про підсумки голосування.

Як повідомлялось, раніше спостерігачі громадянської мережі ОПОРА звернулись із заявою до поліції через те, що новопризначений голова Херсонської облдержадміністрації Геннадій Лагута під час офіційного представлення агітував за кандидата у народні депутати від “Слуги народу” Сергія Козиря.

Нагадаємо, 1 вересня розпочався виборчий процес проміжних виборів народних депутатів України у виборчому окрузі №184 (з центром у місті Нова Каховка). Вибори були призначені на 31 жовтня 2021 року і відбулися у зв’язку з перемогою народного депутата Ігоря Колихаєва на посаду міського голови Херсона під час місцевих виборів 2020 року.