“Помаранчева” зона епіднебезпеки на Херсонщині: всі школи Генічеської громади рекомендують перевести на “дистанційку”

05 Жовтня 2021, 12:42

Згідно з показниками захворюваності на COVID-19, Херсонську область віднесено до «помаранчевої» зони епідемічної небезпеки. На території громад, де значно перевищені показники захворюваності, вводяться додаткові карантинні обмеження.
Відповідне рішення ухвалила регіональна комісія з питань ТЕБ та НС з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Так, на території Каланчацької селищної, Генічеської, Новокаховської, Олешківської та Херсонської міських територіальних громад з 00.00 годин 06 жовтня 2021 року забороняється:

🚫проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, у яких більше 80% вакциновані;
🚫у закладах громадського харчування (кафе, ресторани, бари, нічні клуби, дискотеки тощо) проведення святкових заходів (корпоративи, тематичні вечірки тощо).
🚫у закладах освіти проведення масових заходів, батьківських зборів, екскурсійних поїздок тощо.
Керівникам зазначених громад рекомендовано перевести з 06 жовтня 2021 року на дистанційне навчання всі заклади освіти, крім дошкільних закладів, 1 – 4 та 11 класів закладів загальної середньої освіти.
Крім того, на території всієї області буде посилено роботу COVID-патрулів.
За даними ХОДА, за минулу добу на Херсонщині зафіксували 127 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з яких два – на території Генічеського району.

Раніше в Генічеській громаді місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вже заборонила проведення масових заходів у закритих приміщеннях.

З понеділка, 4 жовтня, в Генічеській громаді п’ять шкіл перейшли на дистанційне навчання.

Як повідомлялось, за минулий тиждень поліцейські Херсонщини склали 384 адміністративні матеріали за ігнорування санітарно-протиепідемічних правил карантину.