В Іванівській громаді зайняті всі COVID-ліжка у лікарні

20 Жовтня 2021, 13:21

У лікарні Іванівської громади Генічеського району заповнені всі спеціалізовані ліжко-місця для хворих на COVID-19.
Про це повідомляють у селищній раді з посиланням на інформацію головного лікаря Наталії Братищенко.
“Ситуація із захворюванням на вірус COVID-19 на території громади критична! У період з 01 по 18 жовтня COVID-19 виявлено у 143 осіб, практично всі вони є невакцинованими. Крім тих, у кого підтверджено позитивний результат тесту у громаді, хворіє на пневмонію з симптомами аналогічними COVID-19 майже кожен четвертий житель. 6 жителів громади мають дуже тяжкий перебіг хвороби, госпіталізовані та отримують кисень. Двоє осіб, на жаль, померли”, – йдеться у повідомленні.
У лікарню доставили 15 кисневих концентраторів.
З метою збереження здоров’я учнівських та педагогічних колективів у школах оголошено канікули (на період піку захворюваності).
Всі працівники Іванівської селищної ради, окрім тих, хто мають вагомі протипоказання отримали щеплення. А більшість невакцинованих працівників, а також невакциновані рідні вакцинованих працівників хворіють на COVID-19.
Саме тому, у селищній раді вирішили тимчасово обмежити доступ громадян без захисних масок та без пред’явлення сертифікату про повну вакцинацію або довідки про отримання щеплення від вірусу COVID-19 до ЦНАПу, відділу соціального захисту населення, земельного відділу, закладів освіти, комунальних установ та підприємств та усіх інших відділів та організацій, що підпорядковані селищній раді. Для доступу до вищезазначених установ можна показати також негативний результат тесту на COVID-19.
На території громади посилено роботу COVID-патрулів щодо проведення роз’яснювальної роботи з населенням щодо дотримання протиепідемічних правил та обов’язкової вакцинації.

У свою чергу, 20 жовтня в райдержадміністрації проінформували, що в Генічеському районі у жовтні місяці зареєстровано 950 випадків, з них 26 летальних, що свідчить про значне зростання рівня захворюваності на COVID-19.

За минулу добу було зареєстровано 23 випадки захворювань.
Показник захворюваності на 100 тисяч населення по Херсонській області – 908 , по Генічеській МТГ – 819, по Новотроїцькій ОТГ- 355, по Іванівській ОТГ- 1003, по Нижньосірогозській ОТГ -617.
В КНП Генічеська ЦЛ для лікування хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19 перепрофільовано 146 ліжкомісць. Забезпечено централізованою подачею кисню -94 ліжка. Інші забезпечені киснем за рахунок кисневих концентраторів. Станом на 20.10.2021р. існує запас кисню – 16 балонів,
хворих на COVID-19 – 55, (з них потребують постійну подачу кисню-55), пневмоній-27, в тому числі 22 підозр на ковід, (кисень потребують 20 хворих).
За даними обласної адміністрації, за минулу добу на Херсонщині виявили 945 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Серед тих, хто захворів, 65 дітей та 16 медичних працівників.
Як повідомлялось, напередодні в Херсонській області зафіксували 880 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19.
У Херсоні склалась критична ситуація з госпіталізацією та ліжкомісцями. Міські лікарні, які працюють з COVID-19 переповнені, пацієнтів везуть в сусідні міста.
МОЗ України нагадує: вакцинація – єдининий дієвий спосіб подолання коронавірусної хвороби COVID-19. Список пунктів щеплень та центрів масової вакцинації за посиланням.