USAID надасть Україні додаткові 9 мільйонів доларів для підтримки медицини та економіки

28 Вересня 2021, 12:21

Уряд України та Уряд Сполучених Штатів Америки уклали «Додаткову Угоду до Угоди про виконання завдання у сфері розвитку» на загальну суму 9 млн. доларів. Документ підписали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та директор місії USAID в Україні Джеймс Хоуп. Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін підписала лист-засвідчення.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну. 

«Життя та здоров’я людей завжди є пріоритетом держави. Завдяки цій угоді Україна зможе спрямувати додатковий фінансовий ресурс на посилення спроможності медичної системи та підвищення ефективності лікування хвороб. Вдячний нашим міжнародним партнерам за послідовну підтримку й допомогу у відновленні в період пандемії», — зазначив Денис Шмигаль.

Додаткова угода між Урядом України та Урядом США передбачає:

  • 7 млн. доларів — на поліпшення стану здоров’я українців;
  • 2 млн. доларів — на забезпечення зростання економіки.

“Сполучені Штати Америки, діючи через USAID, виділяють додаткові кошти на суму 9 мільйонів доларів США з метою захисту здоров’я українців. Ці кошти дозволять USAID більш ефективно підтримувати реформи у сфері охорони здоров’я, посилювати системи охорони здоров’я України та протидіяти #COVID19, #Tuberculosis та #HIV.

Ці кошти, додатково до 155 мільйонів доларів США, що USAID вже надало Україні цього року, знову підтверджують налаштованість Уряду США та Уряду України втілювати в життя євроатлантичні прагнення України та співпрацювати з метою підтримки українського народу”, – підтвердили інформацію в USAID.