Після звернення до поліції хтось “розібрався” з білбордом про Сергія Козиря

27 Вересня 2021, 22:19

Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА виявили білборд без вихідних даних зі згадкою імені голови ОДА та кандидата у народні депутати по округу №184 Сергія Козиря. Після звернення до поліції, спостерігачі помітили, що на цьому білборді зникло ім’я кандидата.

Про це повідомили в регіональному відділенні ОПОРИ на Херсонщині.

“Як вирішити проблему з відсутністю вихідних даних на білборді? Видалити звідти ім’я кандидата”, – резюмували спостерігачі.

фото: Фейсбук-сторінка ОПОРА Херсон

Згідно з частиною 23 статті 74 Закону України “Про вибори народних депутатів України” забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Як повідомлялось, 20 вересня політична партія «Слуга Народу» затвердила кандидата на довибори до Верховної Ради по виборчому округу № 184 в Херсонській області. На засіданні політради партії у Києві учасники засідання одноголосно підтримали кандидатуру голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергія Козиря.

24 вересня Центральна виборча комісія зареєструвала Сергія Козиря кандидатом у народні депутати по округу №184.

Раніше представники ОПОРИ зафіксували декілька білбордів від різних кандидатів у народні депутати по округу №184 без вихідних даних і подали заяви до поліції.

Нагадаємо, 31 жовтня 2021 року відбудуться проміжні вибори народних депутатів у двох виборчих округах: № 184 (м. Нова Каховка, Херсонська область) та № 197 (м. Золотоноша, Черкаська область). Вибори призначені у зв’язку з тим, що народний депутат Ігор Колихаєв за результатами місцевих виборів 2020 року став міським головою міста Херсон, а народний депутат Олександр Скічко був призначений головою Черкаської ОДА.

Згідно календарного плану, який затвердила ЦВК, претенденти на мандат можуть подавати документи до ЦВК для реєстрації кандидатом у народні депутати з 1 по 30 вересня включно.