П’ять громад у Херсонській області отримали субвенцію на ЦНАПи

27 Вересня 2021, 22:00

Новокаховська, Каховська, Високопільська, Виноградівська та Великокопанівська територіальні громади отримали субвенцію на створення Центрів адміністративних послуг.
Про це свідчать дані на дашборді Мінцифри.
У чотирьох з них проектом передбачено придбання обладнання та облаштування ЦНАПу, а у Виноградівській сільській громаді – будівництво та капітальний ремонт.

З державного бюджету п’ятьом громадам Херсонської області передбачено фінансування в сумі 2,57 мільйона гривень, а з місцевих бюджетів буде профінансовано 459 тисяч гривень.
Як зазначає ULEAD з Європою в Херсонській області, протягом останніх трьох місяців 143 громади отримали субвенцію на створення Центрів надання адміністративних послуг на загальну суму 135 млн грн. Відповідно до розпорядження Уряду № 619-р, до кінця року 165 громад отримають субвенцію в розмірі 231 млн грн. Завдяки цьому п’ять мільйонів українців отримають доступ до якісних державних послуг.
Нещодавно у Новій Каховці, яка є членом Асоціації міст України на Херсонщині, відкрили сучасний ЦНАП.
Як повідомлялось, у Присиваській громаді, на території якої ЦНАП допомогла відкрити програма «U-LEAD з Європою»,  планують збільшити кількість послуг, що надаються населенню.