На Херсонщині пролунали перші дзвоники

01 Вересня 2021, 13:17

1 вересня у навчальних закладах Херсонщини пролунав перший дзвоник. 

«Щиро вітаю всіх із початком нового навчального року – святом мудрості та нових звершень. Дивлячись на сучасну молодь я розумію, Херсонщина зокрема, і Україна в цілому, у надійних руках. Адже наші хлопці та дівчата амбітні, сучасні та дуже розумні. Шановні вчителі, вихователі та викладачі, саме ви є провідниками дітей у дорослий світ. Щиро дякую  за вашу нелегку працю та бажаю наснаги, сил, невичерпної енергії та нових звершень. Нехай цей навчальний рік буде для кожного яскравим, успішним. Бажаю щастя і міцного здоров’я, особливо в період пандемії. Тож будьте відповідальними. Зі святом», – наголосив у своїй промові під час урочистостей у День знань голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир.

Також під час свята голова облдержадміністрації вручив представникам навчальних закладів подяки та почесні нагороди.

За інформацією видання Новий Візит 1 вересня в усіх закладах загальної середньої освіти Генічеської міської територіальної громади розпочався новий шкільний рік у звичайному режимі.

Урочистий захід до Дня знань пройшов і в закладі загальної середньої освіти №1 Генічеської міськради. Тут зустрічають 50 першачків, які вперше переступлять поріг школи.

фото: Новий візит

Вперше у новому статусі приймав першокласників Генічеський ліцей, який змінив назву у минулому навчальному році. Тут у двох 1-х класах за парти сядуть 45 дітей.

Навчальний рік розпочинаєтьсяз першого уроку, тема якого – 30-річчя Незалежності України.

1 вересня голова районної державної адміністрації Сергій Олефіренко та його заступник Гульнара Бекірова завітали до Генічеського закладу ЗСО №1 Генічеської міської ради та мали можливість особисто привітати вчителів, школярів та батьків зі святом Першого дзвоника.
«Щиро бажаю, щоб навчання в Генічеському районі протягом всього року проходило в класах і аудиторіях.
Минулий навчальний рік став серйозним викликом для освітньої системи країни та міста через карантинні обмеження в зв’язку з поширенням коронавірусу. Дякую педагогам, які оперативно освоїли методики онлайн-навчання, а також батькам, які допомагали дітям вчитися вдома», – зазначив голова Генічеської РДА Сергій Олефіренко під час вітальної промови.

Як зазначили у відділі комунікації поліції Херсонської області, працівники ювенальної превенції спільно з органами виконавчої влади та громадськими організаціями провели благодійну акцію «Готуємось до школи разом» та за допомогою небайдужих громадян зібрали до школи діток із малозабезпечених, багатодітних сімей та сиріт. Тож на свято Першого дзвоника хлопчики і дівчатка пішли з новими рюкзаками та повністю забезпечені канцелярським приладдям: зошитами, ручками, олівцями, альбомами для малювання та книгами.

Ці заходи пройшли в обласному центрі та в усіх територіальних громадах області. Контейнери для благодійного збору знаходилися у багатолюдних місцях, тож до акції долучилося багато громадян. Приходили родинами і передавали діткам все необхідне для школи.

Напередодні в обласній адміністрації інформували, що на Херсонщині до нового навчального року готові майже всі заклади освіти.

«Всі заклади освіти Херсонщини оглянуто комісіями і вони готові розпочати новий навчальний рік, окрім Каховського аграрного коледжу, де за рішенням суду навчальний процес зупинений. На даний час справа знаходиться на розгляді в апеляційному суді. Також завершено всі поточні ремонти, що були заплановано на 552 об’єктах та більше 50% капітальних ремонтів із 157 запланованих», – повідомляла в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ніна Левенець.

Наразі показник вакцинації працівників освіти Херсонщини складає 50%.

На виконання Національного плану вакцинації, відповідно до якого 80% працівників мають бути провакциновані, не досягнуто такого показника в жодній школі Білозерської, Борозенської, Великокопанівської, Виноградівської, Калинівської, Лазурненської, Новомиколаївської, Новоолександрівської, Присиваської, Станіславської, Чорнобаївської та Ювілейної громад.

Тоді як всі школи Кочубеївської, Мирненської громад готові до роботи в звичайному режимі, у Великоолександрівській громаді – 83% шкіл, Нижньосірогозькій – 70%, кожна друга школа – у Великолепетиській, Голопристанській, Милівській, Олешківській, Тавричанській громада.

Раніше, щоб запобігти поширенню COVID-19, Міністерство охорони здоров’я України пропонувало розглянути різні варіанти організації початку 2021-2022 навчального року і дотримуватися обмежувальних протиепідемічних заходів.