Генічеський лікар отримав відзнаку від Верховної Ради України

28 Вересня 2021, 14:29

Директор Генічеської Центральної районної лікарні Ельдар Фетієв отримав грамоту Верховної Ради України за заслуги перед українським народом. Вручив грамоту народний депутат з Херсонщини Володимир Іванов під час робочого візиту до Генічеської громади.

“Відвідали і Генічеську лікарню. В нових реаліях для лікарень важливо покращувати матеріально-технічну базу, аби заклад працював. За останні два роки за моїм зверненням за державні кошти в лікарню придбано апарати штучної вентиляції легень, функціональні ліжка для операційних, монітори пацієнта. Зараз бачу, що справді є велика необхідність в ремонтних роботах у приміщенні закладу, покрівлі, системі опалення. Будемо над цим працювати”, – зазначив Володимир Іванов.
Керівник закладу Ельдар Фетієв провів для гостя екскурсію приймальним покоєм, який реконструйовано у рамках програми Президента «Велике будівництво».
Як повідомили в міськраді, Ельдар Фетієв показав народному депутату рентген-кабінет, палати, інфекційну палату, звернув увагу на недоробки: відсутність спеціального вікна у рентген-кабінеті та дірки у даху на майданчику перед відділенням.
Головний лікар також звернув увагу депутата на те, що фінансування лікарні повністю покладене на бюджет громади. Тим часом тут лікують хворих і з інших громад району, однак вони участі у фінансуванні не беруть. Володимир Іванов відповів, що іншої моделі, крім «бюджет громади + субвенції з державного бюджету», немає, але для того, щоб ця модель була дієвішою, громаді треба дати фінансовий ресурс.
Нагадаємо, кандидат від партії “Слуга народу” Володимир Іванов здобув перемогу на виборах минулого року на 185-му окрузі, куди входить Генічеський район (теперішня Генічеська міська територіальна громада).