Голова ХОДА Сергій Козир йде у народні депутати

20 Вересня 2021, 23:03

Політична партія «Слуга Народу» затвердила кандидата на довибори до Верховної Ради по виборчому округу № 184 в Херсонській області. Це відбулося на засіданні політради партії у Києві. Учасники засідання одноголосно підтримали кандидатуру голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергія Козиря.

Про це повідомив голова партії Олександр Корнієнко.

«Ми запроваджуємо принципи меритократії всередині команди і всередині партії. Сергій Козир давно з нами поруч, і ми вважаємо, що ті, хто чогось досягли на своїй посаді, можуть претендувати, щоб далі представляти інтереси народу в Верховній Раді», – сказав очільник партії.

Зі свого боку Сергій Козир подякував присутнім за довіру і зазначив, що бачить великий потенціал у Херсонській області. Він наголосив на необхідності залучення інвестицій, що дасть розвиток економіки і забезпечить безпекову складову.

Сергій Козир прозвітував у Фейсбуці про виконання робіт на об‘єктах “Великого будівництва” станом на 20 вересня.

20 вересня Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатами у народні депутати України на проміжних виборах народних депутатів України 31 жовтня 2021 року в ОВО № 184 (Херсонська область) – Володимира Бериславського (самовисування), Ігоря Йосипенка від політичної партії “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”, Михайла Мельника від Політичної партії “Партія місцевого самоврядування”, Максима Негрова від Політичної партії “Європейська партія України”.

Раніше ЦВК вже зареєструвала кандидатів у народні депутати України в ОВО № 184 – Катерину Одарченко, Андрія Помазана, Ігоря Токовенка, Олега Баркаренка, Геннадія Лагуту, Сергія МатвійчукаТетяну Лазареву.

Згідно календарного плану, який затвердила ЦВК, претенденти на мандат можуть подавати документи до ЦВК для реєстрації кандидатом у народні депутати з 1 по 30 вересня включно.

Як повідомлялось,  у перший день виборчого процесу п’ятеро осіб подали документи на балотування в окрузі №184.

Згодом ЦВК відмовила 9 кандидатам у нардепи.

Нещодавно громадянська мережа ОПОРА зафіксувала порушення по одномандатному виборчому округу № 184.

Ще влітку ОПОРА склала політичну мапу 184-го виборчого округу Херсонської області.

Нагадаємо, 31 жовтня 2021 року відбудуться проміжні вибори народних депутатів у двох виборчих округах: № 184 (м. Нова Каховка, Херсонська область) та № 197 (м. Золотоноша, Черкаська область). Вибори призначені у зв’язку з тим, що народний депутат Ігор Колихаєв за результатами місцевих виборів 2020 року став міським головою міста Херсон, а народний депутат Олександр Скічко був призначений головою Черкаської ОДА.