На Арабатці п’ятьох дітей на катамарані віднесло у відкрите море (відео)

20 Серпня 2021, 12:11

На Херсонщині водні поліцейські врятували п’ятьох дітей, яких на катамарані віднесло на три кілометри у відкрите море. Подія сталася на Арабатській Стрілці біля села Генгірка.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Увечері в поліцію надійшло повідомлення від вожатої дитячого табору, що п’ятьох дітей віком від 13 до 15 років на катамарані віднесло у відкрите море на три кілометри від берега. Діти приїхали на відпочинок з Києва.

“Операція по спасінню дітей розгорнулася миттєво, адже погодні умови були вкрай несприятливі: шторм, сильний поривчастий вітер 10-15 м/с та дощ. Водні поліцейські на службовому катері наздогнали катамаран, пересадили всіх дітей у катер, надягли на них рятувальні жилети, а плавзасіб взяли на буксир”, – розповів начальник сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції Максим Жарков.

Маленьких відпочивальників доставили на берег на поліцейську станцію водної поліції у м.Генічеськ, де їх вже чекали ювенальні поліцейські, представник служби у справах дітей та працівник табору. Також у супроводі поліції неповнолітніх відпочивальників відвезли до лікарні, де після огляду медиків з’ясувалося, що з дітьми все добре, їх здоров’ю нічого не загрожує.

А у відношенні вожатої табору, яка несла відповідальність за дітей, поліцейські склали адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП.

За інформацією правоохоронців, упродовж минулої доби до підрозділів Національної поліції в Херсонській області надійшли 701 заява і повідомлення, серед яких 104 звернення містять ознаки кримінального правопорушення.

Зареєстровано дві дорожньо-транспортних пригоди з потерпілими, в результаті яких дві людини були травмовані. За порушення Правил дорожнього руху працівники районних підрозділів поліції та управління патрульної поліції склали 150 адміністративних протоколів, із них 14 – за керування транспортним засобом в нетверезому стані.

Як повідомлялось, нещодавно поліцейські розшукали 12-річну дівчинку-сироту з Дніпропетровської області, яка самовільно пішла з дитячого табору в Генічеській громаді.

У червні на Арабатській Стрілці врятували відпочивальника зі Львова разом з  11-річним сином та п’ятирічною донькою, яких віднесло на надувному матраці у відкрите море.