Херсонська поліція запобігла вилову водних ресурсів на понад 50 тисяч гривень

31 Серпня 2021, 07:55

Під час відпрацювання акваторії Чорного моря інспектори сектору поліцейської діяльності на воді поліції Херсонщини на острові Джарилгач, поблизу бухти Глибока, виявили незаконні знаряддя лову, куди впіймалися понад 2500 живих водних біоресурсів.
Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.
“Під час перевірки незаконних знарядь лову, 7 ятерів креветочних, з’ясувалося, що в них застрягли риба атерина, краби чорноморські та понад 1500 шт. креветок. Усі вони в живому вигляді були повернуті назад у воду. На місце події була викликана слідчо-оперативна група поліції. Встановлюються особи зловмисників, які розмістили незаконні знаряддя лову”, – розповів начальник сектору поліцейської діяльності на воді Херсонщини Максим Жарков.
Увесь вилов в живому вигляді був повернутий назад у природне середовище. Тим самим, поліцейські запобігли завданню збитків на понад 50000 гривень.
Керівники Національного природничого парку «Нижньодніпровський» у Херсонській області підозрюються у нанесенні шкоди екосистемі України на суму понад 60 млн грн. Слідство встановило, що в період 2019—2020 років керівник Нацпарку та його заступник допустили масштабний понаднормовий вилов риби різних порід. При цьому вони знали, що річний ліміт вже вичерпаний і вилов треба негайно припинити. Посадовці цього не зробили, тож промисловий лов продовжився. Загалом за цей період було понаднормово виловлено приблизно 157 тис. кг риби.