Ювілейний “Мотопробіг Єдності” прибуде до Херсона 30 липня

13 Липня 2021, 12:14

19 липня байкери із різних куточків України, прикрасивши свій транспорт національними символами, вирушать в ювілейний Мотопробіг Єдності.
За традицією, п’ятий рік поспіль мотоциклісти стартують в Ужгороді. Кінцевою ж зупинкою стане острів Хортиця на Запоріжжі.
У такий спосіб, на прикладі мотоспільнот, байкери прагнуть показати єднання України, продемонструвати територіальну цілісність та єдність її багатонаціонального суспільства.
На дванадцятий день мотопробігу, 30 липня, байкери завітають на Херсонщину. Уже о 14:30 вони зупиняться колоною в самому центрі Херсона – на площі Свободи. Далі мотоциклісти вирушать в Каховку, де о 17:30 зберуться на площі поблизу каховського водосховища.
Наступною зупинкою байкерів стане село Чонгар, яке знаходиться неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою АР Крим. Тут вони зупиняться 31 липня об 11:30. Разом із прапором України від початку мотопробігу байкери провезуть кримськотатарський прапор, який передадуть представникам кримськотатарського народу.
Як повідомляється на сторінці організаторів – загальна відстань, яку планують подолати байкери, становить близько 5 тисяч кілометрів. 
Як повідомлялось раніше, близько 40 байкерів-учасників «Мотопробігу єдності» відвідали Херсон 23 липня 2019 року.

Акція розпочалась ще 15 липня  2019 в Ужгороді та охопила майже всі регіони України. З собою активісти везуть два великих прапори: державний прапор України і національний прапор кримськотатарського народу. Головний посил байкерів — Україна –  єдина та суверенна, а Крим — невід’ємна її частина.

Перед Херсоном байкери побували на КПВВ “Чонгар” на адмінмежі з Кримом. Херсон – передостання зупинка у їх довгій подорожі: на черзі Миколаїв та Одеса.