В Херсонській області на щеплення від COVID-19 записалась 21 особа з тимчасово окупованих територій України

13 Липня 2021, 12:01

Ілюстрація: IPC-Херсон.

З 3 червня 2021 року розпочався запис на щеплення проти COVID-19 громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях і належать до пріоритетних груп, зокрема, осіб похилого віку віком 65 років і старше.

Про це повідомляють в Міністерстві реінтеграції України. 

Так, станом на 7 липня 2021 року, на вакцинацію загалом записано 293 особи, у тому числі в Донецькій області – 23 особи, в Луганській 249 та в Херсонській – 21 (з них 74 особи провакциновані; 158 осіб очікують вакцинації та 61 особа не з’явилася на вакцинацію).

Імунізація здійснюється вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech в 10 пунктах щеплення на підконтрольних українському Уряду територіях Донецької, Луганської та Херсонської областей. На херсонщині пунти вакцинації знаходяться в місті Генічеськ та Херсон, а також в населених пунктах Чонгар та Каланчак. 

Запис на вакцинацію здійснюється через національний контакт-центр МОЗ з питань протидії COVID-19 за телефоном + 38 0 800 60 20 19.

До контакт-центру можуть звертатися особи, що бажають вакцинуватися на підконтрольних Уряду України територіях.

Зателефонувавши до контакт-центру, особа матиме:

– повідомити, що вона проживає на ТОТ;

– поінформувати про обраний нею пункт щеплення (оператор повідомлятиме про наявні пункти на час звернення);

– отримати від оператора персональний код. Відповідний код надсилатиметься СМС-повідомленням у випадку, якщо людина звертається за номером телефону українського оператора та на електронну пошту – у разі, коли в людини відсутній номер телефону українського оператора.

Для запису на отримання другої дози вакцини необхідно знову зателефонувати до контакт-центру МОЗ.

Достовірну інформацію про вакцинацію від COVID-19 можна знайти на vaccination.covid19.gov.ua.