У Польщі в аварію потрапив автобус з херсонцями. Повідомляють про одного загиблого

26 Липня 2021, 12:32

Семеро українців, які потрапили в аварію у Польщі 24 липня, – жителі Херсонської області. Шістьох людей ушпиталили, один чоловік помер у лікарні.

Цю інформацію Суспільному надав Дар’ївський сільський голова Іван Корінь.

“Це – жителі села Інгулець. Вони були на заробітках у Польщі, повертались додому, потрапили в аварію. Їх було 7 чоловік, з них 1 людина померла. Шістьох одразу ушпиталили. Знаю, що їх доставили до різних медичних закладів”, – розповів сільський голова.

 

Як сказав Іван Корінь, станом на 26 липня звернень до сільради з приводу будь-якої допомоги родинам травмованих та загиблого не було.

Аварія сталась вранці 24 липня  за участі автомобіля та автобуса, який перевозив українських громадян. У результаті аварії постраждали десятеро людей, семеро з яких – українці. Згодом один з українців помер у лікарні.

За даними поліції, троє постраждалих перебувають у важкому стані. За попереднім висновком правоохоронців, ДТП влаштувала 36-річна водійка автомобіля, мешканка сусіднього села Гідле, яка несподівано виїхала на зустрічну смугу. Тест на алкоголь показав 4 проміле.

Згодом посольство України в Польщі підтвердило інформацію про сімох постраждалих українців. Зазначається, що станом на 16:00 у медичних закладах перебувають четверо громадян України, двох громадянин виписали з лікарні.

“На жаль, один громадянин України загинув внаслідок ДТП. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Бажаємо швидкого одужання постраждалим”, – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що справа про ДТП перебуває на контролі посольства, Генерального консульства України у Кракові та Департаменту консульської служби МЗС України.