Херсонщина отримає 4,6 мільйони гривень на житло для переселенців

08 Липня 2021, 18:02

Херсонська область отримає кошти на придбання житла для внутрішньо переміщеним особам.

На придбання об’єктів нерухомості Кабмін виділив із державного бюджету більше 18 мільйонів гривень, з яких 4,6 мільйони гривень отримає лише одна з громад Херсонщини – Херсонська міська територіальна громада.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів України від 7 липня № 737-р.

Як зазначили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, за рахунок відповідного розподілу в різних областях країни планується придбати 65 об’єктів нерухомості для приблизно 201 ВПО. Перелік громад в Україні, які отримають кошти, за посиланням.

За даними Міністерства соціальної політики, станом на початок червня в Україні налічується 1 млн 469 тис. 325 переселенців.

При цьому на Херсонщині зареєстровано 14 718 переселенців.

Нагадаємо, 12 травня 2021 року Кабінет Міністрів України на своєму засіданні розподілив субвенцію з державного бюджету та направив 26,1532 млн гривень на придбання житла внутрішньо переміщеним особам. Однак у переліку населених пунктів, які отримають кошти, не було жодного в Херсонській області.

З 17 травня 2021 року, Держмолодьжитло розпочало приймати заяви про намір отримати пільговий іпотечний кредит на придбання житла за рахунок грантових коштів Уряду Німеччини, що надаються через Банк Розвитку KfW.