Водні поліцейські попередили збитки на три мільйона гривень в акваторії Азовського моря

25 Червня 2021, 14:29

У перший день відпрацювання водних об’єктів Херсонської області правоохоронці виявили браконьєрський улов: у сітках порушників, довжина яких становила майже півтора кілометра, знаходились різні види риб (по кілька десятків тисяч особин кожного виду). Знаряддя лову вилучили, біоресурси випустили у природне середовище.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Вчора, 23 червня, співробітники Управління авіації та поліції на воді спільно з працівниками сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції, а також  з колегами з Київської, Чернігівської та Хмельницької областей розпочали відпрацювання акваторії Азовського моря.

«Під час рейду поліцейські  виявили різноманітні браконьєрські знаряддя лову. Зокрема вилучили 788 пасток бичкових, чотири ятеря креветочні та сім ятерів бичкових, а також  11  сіток мисинових. Лише протягом одного дня вилучено знарядь лову, довжина яких сягає півтора кілометра.

У цих сітях були бички, креветки, камбала, піленгас та зеленушка. А це – по кілька десятків тисяч риб, які ми випустили у природне середовище. Орієнтовна вартість браконьєрського улову становить майже три мільйони гривень», – розповів начальник управління авіації та поліції на воді Національної поліції України Сергій Науменко. 

За  словами поліцейських, відпрацювання акваторій буде проводитись і надалі.