У керівництві Генічеської громади збирають команду Німетуллаєва, – депутат

08 Червня 2021, 13:21

Екс-голова Генічеської районної ради Андрій Єввстратов призначений на посаду одного з заступників Генічеського міського голови Олександра Тулупова.

Відповідне рішення ухвалили депутати на засіданні позачергової сесії  Генічеської міської  ради VІIІ скликання 8 червня.

Голова громади Олександр Тулупов виніс на розгляд сесії кандидатуру Андрія Євстратова, який також балотувався на посаду міського голови на виборах минулого року.

За рішення присутні обранці проголосовали майже одноголосно: 27- “за”, один – “проти” та один – “утримався”.

Перед голосуванням окрему думку висловив депутат міськради Олександр Пінаєв, який звернув увагу на те, що у заступники міського голови пропонується вже друга людина, яка свого часу була заступником у біглого до Криму екс-голови Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва.

“Юнусова вже призначили, тут Євстратова. Як раз два зами Німетуллаєва. Побажання вам Німетуллаєва наступного разу особисто, і як раз буде команда в Генічеській ОТГ”, – зазначив депутат.

Як повідомлялось, у Генічеській міській раді створили депутатську групу “Сила в єдності”, до якої увійшли представники двох найбільших фракцій “Опозиційна Платформа за Життя” і “Нам Тут Жити”. До них приєднався “Наш Край”.

Раніше одним із заступників міського голови було призначено Дмитра Юнусова, який свого часу також був  заступником Сейтумера Німетуллаєва.

Нагадаємо:

Після виборів 25 жовтня 2020 року до складу Генічеської міської територіальної громади увійшли всі населені пункти Генічеського району у старих межах.

На виборах Генічеського міського голови перемогу отримав діючий мер Генічеська, висуванець від партії ОПЗЖ Олександр Тулупов.

За офіційними результатами, мер Генічеська Олександр Тулупов набрав 3721 голосів виборців, голова райради Андрій Євстратов – 3578 та Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко – 3217.

Головою Генічеської районної ради обрано депутата від партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” Сергія Коржевого, який працював керуючим справами Генічеської райради під головуванням Андрія Євстратова. Раніше Коржевий працював начальником райвідділу управління СБУ по Херсонській області, заступником Сейтумера Німетуллаєва, коли той очолював Генічеську райдержадміністрацію, а після втечі Німетуллаєва до Криму був призначений головою Генічеської райдержадміністрації.

  • У жовтні 2014 року Німеттулаев був оголошений в розшук правоохоронцями за підозрою в організації відправки до Києва загонів «тітушок» під час Майдану, а також у зловживанні службовим становищем.
  • У березні 2016 року прокуратура Херсонської області повідомила про другу підозру екс-главі Генічеської РДА – в скоєнні злочину, передбаченого ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Слідчими органами було встановлено, що в серпні 2014 року Сейтумер Німетуллаєв, перебуваючи на території тимчасово окупованого Криму, закликав людей «до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також поширював відповідні матеріали».
  • Зараз Німеттулаев живе в Криму і очолює громадську організацію «Кирим Бірліги», яка співпрацює з окупаційною «владою».
  • Кримінальне провадженні стосовно Німетуллаєва розглядається в Подільському районному суді Києва.
  • У 2017 році розслідування Центру журналістських розслідувань встановило, що бізнес Німетуллаєва майже не постраждав після його втечі до Криму. Він до цих пір отримує доходи від підприємств на Херсонщині і навіть в Києві. У володінні його сім’ї тисячі гектарів орної землі, бази відпочинку, автомобільний бізнес. Детальніше про це читайте в матеріалі VIP-диверсант.
  • Про вибори 2020 року йшлося у сюжеті “Генічеський вибір: Потерта колода”.