У Херсонскій області лише 13 пляжів зі 111 готові до сезону

02 Червня 2021, 13:37

Станом на початок літа на Херсонщині повністю підготовлені до функціонування у поточному оздоровчому сезоні 13 пляжів зі 111, які перебувають на контролі Держпродспоживслужби.

Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області.

На інших пляжах області продовжується проведення підготовчих робіт. Наразі функціонують наступні:

  • чотири річкових пляжі загального користування у Херсоні («Гідропарк» та «Молодіжний»), у містах Нова Каховка та Гола Пристань;
  • один відомчий річковий пляж у Херсоні;
  • 8 відомчих морських пляжів закладів оздоровлення та відпочинку на територіях Генічеської та Скадовської ОТГ.

Всього ж на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перебуває 111 пляжів, в тому числі 14 загального користування та 97 відомчих оздоровчих закладів.

Як повідомлялось, жителів Генічеської міської територіальної громади привітали з початком нового сезону та закликали всіх, хто займається розміщенням відпочивальників, вакцинуватися від COVID-19, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції.

На пляжах громади завершуються роботи із реконструкції та облаштування: встановлюються парасольки, роздягальні, душові та сміттєві урни. На пляжі у селі Щасливцево на Арабатській Стрілці обладнали спеціальний спуск для маломобільних груп населення.

Підприємці здійснюють активну підготовку  кафе, барів, дитячих майданчиків та зон відпочинку. “Туристично-інформаційний центр”, що розташований в центрі села Щасливцеве, вже приймає гостей.

8 червня в селі Щасливцеве, що на Арабатській Стрілці Херсонщини, проведуть урочисту церемонію вручення сертифікатів міжнародної програми “Блакитний прапор”.

8-9 червня у Генічеській територіальній громаді проводитимуть рекламно-інформаційний тур з представниками провідних ЗМІ України “Мандруй Херсонщиною”.