На Херсонщині звітують про зростання кількості ФОПів

28 Червня 2021, 16:35

На Херсонщині кількість зареєстрованих ФОПів продовжує зростати. Наразі кількість зареєстрованих фізичних осіб-підприємців в регіоні становить 43 610 осіб. Це на 743 платники більше, ніж на початок року. Про це повідомили спеціалісти управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Число охочих розпочати власну справу продовжує зростати, що свідчить про пожвавлення ділової активності на рівні мікробізнесу, та, відповідно, збільшення надходжень до бюджету від сплати єдиного податку й ЄСВ. Нині якісний податковий супровід платників та відсутність будь-якого тиску на бізнес мають визначальний вплив на стан податкових надходжень.
Податківці переконані, що еєстрація нових фірм є позитивним сигналом, який свідчить про сприятливий податковий клімат у регіоні.
За інформацією Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі станом на 15.06.2021 до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло майже 565 тис. гривень туристичного збору.
Лідером щодо цього збору є Херсонська МТГ, до бюджету якої надійшло 324,7 тис. гривень. Друге місце в Генічеській МТГ – 85,2 тис. гривень. Третє місце посідає Новокаховська МТГ – 54,8 тис. гривень, далі зі значним відривом йдуть Олешківська МТГ – 19,6 тис. гривень, Великокопанівська СТГ – 18,1 тис. гривень, Бехтерська СТГ – 15,7 тис. гривень та інші.