ДПСУ: До окупованого Криму на вихідних не пропустили 18 людей, 11 осіб притягнули до відповідальності

22 Червня 2021, 12:23

За вихідні адмінмежу з ТОТ АР Крим перетнули понад 7000 осіб. 18 громадянам України прикордонники змушені були відмовили у пропуску в бік тимчасово окупованого Криму, через несправні паспортні документи та відсутність належно оформлених документів для виїзду дітей. 

Про це повідомляє Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби.

За інформацією прикордонників, протягом минулих вихідних, 19-21 червня 2021 року, в КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» прикордонники Херсонського загону в обох напрямках оформили 7200 осіб та 383 транспортні засоби. 18 громадянам України прикордонники змушені були відмовили у пропуску в бік тимчасово окупованого Криму, через несправні паспортні документи та відсутність належно оформлених документів для виїзду дітей.

До адміністративної відповідальності за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї військовослужбовці притягнули 11 осіб, які прямували через Крим з Російської Федерації до України.
Також, в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» прикордонники виявили автомобіль «FORD» з невідповідністю ідентифікаційного номеру на рамі автомобіля та у реєстраційному документі транспортного засобу.
Про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 121-1 КУпАП «Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах» прикордонники повідомили співробітників Національної поліції.
У ДПСУ нагадують, що роботу КПВВ «Чаплинка» тимчасово припинено за рішенням голови Херсонської ОДА, а КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» працюють в штатному режимі.
Нагадаємо: