Бірючий закритий для туристів попри заяви Банкової: будують басейн для Зеленського, – ЗМІ

25 Червня 2021, 18:50

Журналісти “Watchdogs. Розслідування” показали, як виглядає літня резиденція, яка незважаючи на заяви Банкової залишається закритою для туристів, і як готуються на Бірючому до візиту президента.

Про це йдеться у сюжеті журналістів “Watchdogs. Розслідування” на телеканалі “Прямий”.

Журналісти поспілкувалися з охоронцем і той підтвердив, що там дійсно ведеться велике будівництво і розповів, для кого.

“У День Конституції він прилетить сюди в будь-якому випадку, перевірить, подивиться, і потім вже щось буде”, – сказав охоронець.

На питання про те, хто прилетить сюди, охоронець відповів: “Ну, Зеленський, я так думаю, в будь-якому випадку повинен прилетіти, якщо він в минулому році у нас три рази був, тому в цьому році, я думаю, День Конституції…”.

На колишній дачі Хрущова робота кипить. І крім того, на території резиденції журналісти помітили величезний басейн, зовсім новенький, його ще тільки будують.

Цей величезний басейн з водоспадом і прибудованим баром облаштовують особисто для Президента Зеленського, відзначають журналісти. Зараз такий басейн може коштувати приблизно півтора мільйона гривень, якщо його будувати в Києві, або в Одесі. А острів Бірючий – важкодоступне місце, і басейн для Зеленського тут буде коштувати дорожче – до двох з половиною або навіть трьох мільйонів.

Очікується, що Володимир Зеленський знову захоче привітати українців з Днем Конституції з Бірючого острова. Тільки на цей раз він зможе це зробити на дачі з власним басейном.

Як повідомлялось, нещодавно заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що Офіс президента Володимира Зеленського відмовляється від практики утримання закритих територій, куди недопускають простих громадян. Тому національний парк Залісся і півострів Бірючий відкрили для всіх.

Як повідомляло видання Depo.Херсон, минулого року два тижні не могла потрапити на острів Бірючий знімальна група проекту “TripMustGoOn”, який пропагує туристичну привабливість Херсонщини.

Через часті відвідування Президентом України Володимиром Зеленським і його родиною держрезиденції, розташованої на острові Бірючий і відомої у народі як “дача Хрущова”, на острів два тижні не могла потрапити знімальна група проекту “TripMustGoOn”.

Бірючий – унікальний шматочок суші, який є продовженням Федотової коси, розташованої між Азовським морем і лиманом Утлюцький. Він з’єднаний із материковою частиною вузьким перешийком завширшки менше 10 м. І поступово досягає розміру в 5 км. Адміністративно він належить до Херсонської області. У географічному розумінні Бирючий стає островом лише восени, коли на морі починається шторм, який ховає перешийок під водою.