Силовики розпочали відпрацювання Генічеська (фото)

08 Травня 2021, 12:34

8 травня правоохоронці розпочали оперативно-превентивне відпрацювання міста Генічеськ Херсонської області.

Про це повідомляє видання “Новий Візит”.

До відпрацювання залучені сили Національної поліції, спецпідрозділу “КОРД”, військових та прикордонників.

Основними питаннями оперативних заходів є профілактика правопорушень, попередження та розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, посилення безпеки громадян, запобігання незаконному обігу зброї і наркотичних речовин та проведення інших спеціальних оперативних заходів.

На площі перед будівлею райради, задіяні в відпрацюванні правоохоронці провели шикування і нараду, розподілили маршрути.

За словами присутніх командирів, подібні відпрацювання проводять по черзі в усіх регіонах Херсонщини для посилення правопорядку, оперативно-розшукової діяльності та зниження злочинності.

За додатковою інформацією, відпрацювання організовано Антитерористичним центром УСБУ в Херсонській області. Воно проводиться в рамках державних заходів по забезпеченню захисту об’єктів критичної інфраструктури, недопущення терористичних проявів, дестабілізації ситуації.

Як повідомлялось, наприкінці минулого місяця в Херсоні під час практичних занять за темою «Ведення бойових дій у місті» були відпрацьовані питання блокування та штурм будинку, що захоплений терористами, надання первинної медичної допомоги та евакуація пораненого. Такі заняття проводили військовослужбовці десантно-штурмового підрозділу угруповання військ, яке підпорядковане Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України.

Нещодавно в області проходили навчання територіальної оборони. За інформацією сайту IPC-Херсонна навчання тероборонівців у квітні обласний бюджет витратив 1,2 мільйона гривень. Це  вдвічі  менше запланованої суми. В ХОДА заявляють про економію коштів, що, однак, ніяк не вплинуло на якість проведених заходів.