Проєкт центральної каналізації на Арабатській стрілці представлять на Форумі «Південна стратегія розвитку»

26 Травня 2021, 13:25

На Форумі «Південна стратегія розвитку», який відбудеться наступного місяця в Генічеському районі Херсонської області, представлять інвестиційний проєкт центральної каналізації на Арабатській стрілці.

“Проєкт «Центральна каналізація Арабатської стрілки» має на меті покращити стан довкілля, та допомогти розвинути готельно-ресторанний бізнес на узбережжі Азовського моря”, – зазначається в описі проєкту, розміщенному на сайті Форуму.

Проєкт передбачає забезпечення населення Генічеської громади якісними послугами з водовідведення. У межах проєкту планується реалізація комплексу заходів, спрямованих на каналізування Арабатскьої стрілки та міста Генічеська із модернізацією наявних очисних споруд, розміщених у Генічеську, та приєднання локальних очисних споруд, розміщених на території Арабатської стрілки. Також передбачено доочистка води для подальшого її використання у зрошенні земель сільськогосподарського призначення.

Проєкт складається з трьох етапів: будівництво напірної каналізації вздовж Арабатської стрілки; реконструкція очисних споруд в місті Генічеськ із використанням новітніх технологій, які дадуть змогу використовувати очищену воду для зрошення земель сільськогосподарського призначення; приєднання наявних очисних споруд до центральної системи.

Як повідомлялось, Перший інвестиційному форум «Південна стратегія розвитку» відбудеться 10-11 червня в Генічеському районі Херсонщини за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Детальніше – в сюжеті херсонських кореспондентів ЦЖР: «Південна Стратегія розвитку: проекти і сподівання»:

Як повідомлялось, про проблему відсутності каналізаційних систем на Арабатській стрілці йшлося у матеріалі “Курортний злив”.

На Першому інвестиційному форумі «Південна стратегія розвитку» також презентуватимуть проєкт “Генічеські електробуси”.

Електробусами планують перевозити туристів і місцевих жителів від залізничного вокзалу станції Новоолексіївка через місто Генічеськ до курортів Генічеська Гірка, Щасливцеве, Стрілкове на Арабатській стрілці (зон відпочинку на березі Азовського моря та затоки Сиваш).

Також цим проєктом прагнуть забезпечити курсування електробусів за маршрутом «Станція Новоолексіївка – КПВВ «Чонгар», що дозволить громадянам України користуватися легальним транспортом.