Поблизу Криму військові відпрацьовували сценарій реагування на ворожий десант (відео)

26 Травня 2021, 12:48

Артилерійські підрозділи, що виконують бойові завдання неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим, відпрацювали завдання з протидії морському десанту.
Про це повідомили в Службі зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

“Воїни-артилеристи тренувалися діяти за умов використання противником високоточних засобів ураження, відточували вміння маскування техніки та озброєння, орієнтування на місцевості, а також своєчасного висування на вогневі позиції”, – розповів командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За його словами, мета тренування бойових розрахунків гаубиць “МСТА-Б“ полягала у підтримці високого рівня навченості особового складу.
Підрозділ артилерійської розвідки здійснював запуски штатних безпілотних літальних апаратів, пошук та виявлення цілей, а також надавав визначені координати вогневим розрахункам.
Як повідомлялось,  в Херсоні, за координації СБУ та Представництва Президента України в АР Крим, відбувся оперативно-штабний збір. Він був присвячений безпековій ситуації на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.
20 травня Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Херсонській області проводила планові антитерористичні навчання.
Наприкінці минулого місяця в Херсоні під час практичних занять за темою «Ведення бойових дій у місті» були відпрацьовані питання блокування та штурм будинку, що захоплений терористами, надання первинної медичної допомоги та евакуація пораненого. Такі заняття проводили військовослужбовці десантно-штурмового підрозділу угруповання військ, яке підпорядковане Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України.