На адмінмежі з Кримом українські прикордонники виявили підроблені ПЛР-тести

27 Травня 2021, 16:08

У контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» на адмінмежі з незаконно анексованним Росією Кримом прикордонники виявили чотири підроблених ПЛР-тести.

Про це повідомили в Херсонському прикордонному загоні Держприкордонслужби.

Громадяни України направлялися до тимчасово окупованої території України та надали військовослужбовцям бланки довідок які не відповідають встановленому зразку.
Прикордонники звернули увагу на те, що тести були роздруковані на звичайному принтері та під час зчитування QR-коду довідки, інформація про пацієнта не зчитувалася. Під час бесіди українці зізнались, що довідки придбали у невідомих осіб.
За цими випадками до Нацполіції направлені повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток штабів».
Як повідомлялось,  у сервісній зоні КПВВ «Чонгар» працює пункт безкоштовного експрес-тестування на COVID-19. 18 травня з моніторинговим візитом його відвідала представниця Уповноваженого з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ірина Верігіна.