У Херсоні на хабарі викрили керівника кафедри одного з ВУЗів

15 Квітня 2021, 11:14

Викладач вимагав хабар від працівника поліції, який закінчив навчання в університеті та хотів отримати диплом за заочною формою навчання.  

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Керівник кафедри отримав 18000 гривень за видачу диплому про здобуту вищу освіту у вказаному університеті. Гроші підозрюваний отримав на банківську картку. Нині картка вилучена, опечатана та долучена до матеріалів кримінального провадження у якості речового доказу.

У Прокуратурі Херсонської області інформацію підтвежують, зазначаючи, що наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди поєднаної з вимаганням).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
В одній з соцмереж з’явилась інформація, що затримано зав. кафедрою водних біоресурсів та аквакультури Аграрного університету – Кутіщева Павла Сергійовича. Про це на своїй сторінці у соцмережі написав херсонський політик Віталій Богданов.