Поліцейські вилучили зброю у декількох жителів Херсонської області

28 Квітня 2021, 12:19

Дільничні поліцейські вилучили два пістолети та наркотики у жителя Берислава.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

Дільничні офіцери Бериславського районного відділу поліції викрили 38-річного жителя Берислава, який незаконно зберігав зброю.
Поліцейські провели санкціонований обшук в будинку чоловіка та вилучили два пістолети калібром 9 мм, а також канабіс. Нині все вилучене направлено на експертне дослідження.
Правоохоронці встановлюють походження зброї та мету її зберігання. Відпрацьовуються зв’язки чоловіка. Відкриті кримінальні провадження.
Поліцейські обласного главку поліції отримали інформацію, що один з мешканців Голої Пристані може зберігати у себе вдома зброю.
За місцем проживання 33-річного чоловіка поліцейські провели санкціонований обшук. В господарській споруді на території домоволодіння правоохоронці знайшли пістолет та 7 набоїв до нього.
Громадянин відмовився надавати будь-які пояснення стосовно зброї. Наразі слідчі встановлюють походження пістолета. Він направлений на експертизу.
За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Досудове розслідування триває.
Як повідомив начальник Генічеського відділу поліції Сергій Балута, на початку квітня оперативники отримали інформацію, що раніше судимий за наркозлочини житель смт Новоолексіївка може зберігати вдома зброю. Під час перевірки інформація підтвердилася. Наразі проводяться необхідні експертизи в експертно-криміналістичному центрі.
В рамках досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України, поліцейські отримали санкцію на проведення в домоволодінні 35-річного чоловіка обшуку. Сьогодні, 24 квітня, на світанку працівники поліції провели огляд транспортного засобу та будинку фігуранта. В ході обшуку був виявлений предмет схожий на пістолет іноземного виробництва зі слідами переробки для стрільби набоями травматичної дії.
Вилучене направлено на дослідження в Херсонський експертно-криміналістичний центр. Триває досудове розслідування.