На Херсонщині переглянули карантинні обмеження

16 Квітня 2021, 13:34

Регіональна комісія з питань ТЕБ та НС переглянула карантинні обмеження в Херсонській області та дозволила роботу закладів дошкільної освіти.

Про це йдеться у протоколі засідання комісії з питань ТЕБ та НС.

З понеділка 19 квітня буде дозволено роботу закладів дошкільної освіти та середньої освіти для учнів 1– 4 та 11 класів.

Також буде відновлено роботу непродовольчих ринків, торгівельно-розважальних центрів та закладів громадського харчування з дотриманням протиепідемічних норм.

Карантинний блокпост на стаціонарному посту поліції «Консул» продовжить функціонування.

Водночас, за інформацією місцевого видання “Новий візит”, Генічеська района комісія з питань ТЕБ та НС, яка відбулася під головуванням заступника голови Генічеської райдержадміністрації Гульнари Бекірової, рекомендувала продовжити дистанційне навчання для всіх класів до 30 квітня на території Генічеської громади.

При цьому Новотроїцькій, Іванівській та Нижньосірогозькій громаді рекомендовано з 19 квітня розпочати навчання в закладах середньої освіти для учнів 1-4 та 11 класів. Учням 5-10 класів дистанційну форму навчання продовжать до 30 квітня. Також дозволять роботу закладів позашкільної освіти.

Попри послаблення карантину поліція Херсонщини закликає громадян неухильно дотримуватись санітарно-протиепідемічних рекомендацій МОЗ.

Поліція Херсонщини разом з представниками держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування продовжуватиме перевіряти дотримання карантинних вимог громадянами, а також суб’єктами господарювання та пасажироперевізниками.
Протягом останніх чотирьох днів поліцейські Херсонщини склали 208 адміністративних матеріалів за ігнорування карантинних обмежень, з яких 8 протоколів за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за шо передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. За категоричну відмову одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті поліцейські винесли громадянам 200 адміністративних постанов. Наразі цим правопорушникам загрожує штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.

Як повідомлялось, за останній місяць у Генічеській громаді різко зросла захворюваність на коронавірусну хворобу.