Десантники на Херсонщині відпрацювали штурм будинку, захопленого терористами (відео)

29 Квітня 2021, 14:46

На Херсонщині військовослужбовці десантно-штурмового підрозділу угруповання військ, яке підпорядковане Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, провели заняття з тактичної підготовки.

Про це повідомила прес-офіцер угруповання військ Ніна Фіткаленко.

Під час практичних занять за темою «Ведення бойових дій у місті» були відпрацьовані питання блокування та штурм будинку, що захоплений терористами, надання первинної медичної допомоги та евакуація пораненого.
За словами керівника тренування, проведення відкритих тактичних навчань привертає велику увагу і жвавий інтерес серед цивільного населення, сприяє військово-патріотичному вихованню молоді та популяризації військової служби за контрактом.
Нещодавно в області проходили навчання територіальної оборони. За інформацією сайту IPC-Херсон, на навчання тероборонівців у квітні обласний бюджет витратив 1,2 мільйона гривень. Це  вдвічі  менше запланованої суми. В ХОДА заявляють про економію коштів, що, однак, ніяк не вплинуло на якість проведених заходів.
Служба безпеки України проводить у Херсонській області масштабні багатоетапні антитерористичні навчання. Під час тренувальних заходів особлива увага приділяється морській прибережній зоні регіону, а також адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим.