Більше 4000 військовозобов`язаних беруть участь у навчанні тероборони на Херсонщині

08 Квітня 2021, 13:00

На Херсонщині стартували навчання територіальної оборони. В області формуються 8 підрозділів тероборони. Загальна чисельність підрозділів становить більше 4000 військовозобов`язаних. 

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації, керівник зони територіальної оборони Херсонської області Сергій Козир.

«Загальна чисельність підрозділів становить більше 4000 військовозобов`язаних. Це окремий стрілецький батальйон та окрема бригада ТрО у складі управління та 6 окремих батальйонів», – розповів він.

Наразі розгорнуті штаби зони та районів ТрО, вирішені питання матеріально-технічного, транспортного, медичного забезпечення, доведені райони виконання завдань за призначенням. Основними завданнями визначено:

  • посилення охорони та захисту державного кордону;
  • забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління, розгортання військ (сил);
  • охорони та оборони важливих об’єктів і комунікацій;
  • боротьби з диверсійними силами противника, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями;
  • підтримання правового режиму воєнного стану.

За словами військового комісару Херсонського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександра Зіньковського, це вже 4 навчальні збори на Херсонщині. Майже всі учасники нинішніх зборів ТрО брали участь у попередніх заходах.

В цілому до проведення підготовки підрозділів ТрО за останні три роки залучено та підготовлено близько 6 тис. військовозобов’язаних.