У Херсоні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 Лютого 2021, 14:07

Щорічно 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. Цього дня, 2014 року, в середмісті Києва загинуло 48 осіб, яких разом із іншими загиблими учасниками мирних протестів назвали Героями Небесної Сотні. З цієї нагоди у Херсоні пройшов пам’ятний захід, на якому зібралися представники влади, духовенства, військовослужбовці та жителі міста, аби низько схилити голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.

Про це повідомляють в  ХОДА.

Перший заступник Голови Облдержадміністрації Дмитро Бутрій наголосив, що події на Майдані довели незламність та відвагу українських патріотів, які ціною власного здоров’я і життя відстояли майбутнє нашої держави, ставши символом нескореності та сили українського духу.

“Ми маємо пам’ятати, що за право України бути вільною Герої Небесної Сотні віддали найцінніше, – своє життя. Сьогодні своїм подвигом та героїзмом вони надихають нас на боротьбу з агресором, який зазіхається на українську землю. Низько схиляємо голови перед нашими героями. Вічна їм пам’ять!” – наголосив Дмитро Бутрій.

Молитвою та хвилиною мовчання херсонці вшанували пам’ять про тих, хто своєю самопожертвою довів, що українці гідні бути вільним народом. Також присутні поклали квіти до меморіалу на Алеї Героїв незалежної України, на якому зображені портрети Героїв Небесної Сотні та захисників України, які загинули в російсько-українській війні.