Правозахисники наполягають на цілодобовій роботі пунктів тестування на COVID-19 на адмінмежі з Кримом

27 Лютого 2021, 20:58

На переконання правозахисників, пункти тестування на COVID-19 на адмінмежі з Кримом мають працювати цілодобово.

“Пункт пропуску працює цілодобово, і нам хотілося б, щоб тестування людей на антиген проводилось цілодобово”, – зазначила у коментарі сайту IPC-Генічеськ  представник уповноваженого Верховної Ради України щодо дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим і Севастополя Ірина Верігіна.

Свої зауваження щодо організації роботи пунктів експрес-тестування на COVID-19 на адмінмежі з Кримом висловлювали у громадській організації “Крим_SOS”.

“Проведення такого тестування на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом було дуже доцільним і, насправді, це вже було перезрілим питанням, бо мешканці ТОТ, коли виїжджають на материкову частину України, мали витрачати достатньо значні кошти, для того, щоб не залишатися на самоізоляції, і знятися з неї… Людям ще більше б спростили життя, якби термін роботу цих пунктів тестувань був продовжений, в ідеалі, якщо б це було цілодобово”, – висловив свою думку сайту IPC-Генічеськ координатор Херсонського офісу «Крим_SOS» Олексій Тільненко.

Наразі, як свідчать моніторингові візити, робота пунктів тестування обмежена у часі.

Як повідомлялось, 5 січня Кабмін своєю постановою увів безкоштовне тестування на COVID-19 для тих, хто перетинає адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом. Тоді як на займаній окупантами території люди тестуються за власні кошти. 12 січня пункти тестування відкрились на “Каланчаку” та “Чонгарі”.