У Генічеській громаді збудують новий газопровід

28 Лютого 2021, 20:55

Генічеські депутати надали згоду акціонерному товариству «Херсонгаз» на прокладання (будівництво) газопроводу високого тиску другої категорії на землях комунальної власності.

Відповідне рішення ухвалили депутати на черговій сесії міськради на цьому тижні.

«На території громади є газопровід, 16 км, який належить приватній особі, який сьогодні використовується, але він в незадовільному стані. Зараз є державні кошти, які «Херсонгаз» може освоїти та зробити новий газопровід, протяжністю 16 кілометрів. І газ вже буде поступати до мешканців Щасливцевого та Генічеська сухим», – прокоментував сайту IPC-Генічеськ рішення міський голова Олександр Тулупов.

Він пояснив, що введення в експлуатацію сушилки газу не поліпшило питання щодо його якості, адже сама газова труба пошкоджена, і тому газ поступав до споживачів з водою.

«Наведу такий приклад, якищо зараз чайник закипає за п’ять хвилин, то буде закипати за дві хвилини. Лічильник не буде рахувати зайві куби, й люди не будуть сплачувати менше. Це таке питання зараз нагальне. І потрібно його вирішувати, тому що цей газопровід виходить з ладу», – наголосив міський голова.

Як повідомлялось, раніше Олександр Тулупов розповідав про плани створити комунальне підприємство “Генічеськ-газ-наш”. У міськраді вирішили вивчити питання, у кого на балансі газові мережі, та чи можливо їх взяти на баланс громади, адже труби прокладали члени кооперативів за власні кошти. Також планували актуалізувати питання ренти за видобуток газу, що має надходити у бюджет громади.

Нагадаємо, газове родове розташоване у селі Стрілковому, яке після виборів 25 жовтня увійшло до складу Генічеської міської територіальної громади.