Цього року в Скадовську проведуть більше десятка фестивалів

18 Січня 2021, 11:47

Більше 10 різноманітних фестивалів заплановано на цей рік у Скадовську, що розташований на березі Чорного моря в Херсонщині.

За інформацією міськради, у травні проведуть дитячий фестиваль «Натхнення», у червні – ХХ фестиваль «Джаз над морем», родинний захід «Свято сім`ї», фестивалі «Висока ліра», «Скадовськ збирає друзів», фестиваль бального танцю «Кубок Чорного моря»  (26 червня);  фестиваль дитячої творчості «Чорноморський зорепад» (26-27 червня); у серпні – фестиваль повітроплавання «Кольорове небо» (16-22 серпня); конкурси «Веселі старти» серед дітей дошкільного віку, дошкільних навчальних закладів громади;  XVIIІ Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль «Чорноморські Ігри» (20-22 серпня); змагання з аматорського плавання “Скадовськ-Джарилгач” (24 серпня); фестиваль брейк-дансу «Битва за море», у вересні – кулінарний фестиваль «Смаженого бичка» (26 вересня); у жовтні – фестиваль козацької творчості «Степ і воля-козацька доля» (14 жовтня).

Переважна більшість з них  є традиційними й знаними далеко за межами Херсонської області.

Фінансову підтримку низку фестивалів, які відбудуться на території Скадовської міської територіальної громади, передбачено міською програмою “Проведення культурно-масової роботи на території Скадовської міської територіальної громади в 2021 році”.

Як повідомлялося, наступного року на Арабатській Стрілці Херсонщини планують провести фестиваль “Брудні ігри”. Фестиваль буде аналогом корейського та передбачатиме ігри, конкурси, багатоборство саме в лікувальній грязі озера Сиваш.

Крім того, На Арабатці заплановано проведення ще декількох фестивалів.

Так, на травневі свята плануюють провести гастрофестиваль «Fish-fashion fest».

На початок червня запланована Азовська регата: змагання на саморобних плавзасобах між новим і старими мостами. Також заплановане проведення вже другого щорічного фестивалю вина і сиру.

Розглядається можливість, щоб новою локацією фестивалю джазової музики Jazz Koktebel, який щорічно проходив у Криму, а потім переїхав на материкову частину України, цього року стала також Арабатська Стрілка.

Скадовськ та Генічеськ – два міста Херсонщини, обрані для реалізації проєкту «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку».