Херсонський моряк повернувся з лівійського полону

08 Січня 2021, 17:55

8 січня в Україну повернулися четверо українських громадян, члени екіпажу танкера Captain Khayyam, який було затримано в територіальних водах Лівії 13 лютого 2016 року. У грудні 2017-го лівійський суд засудив українців та інших членів екіпажу судна до п’яти років ув’язнення.

Про це повідомляє Офіс Президента України.

У Міжнародному аеропорту «Бориспіль» їх зустрічали заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та родичі моряків.

«Сьогодні ми повернули додому ще чотирьох наших громадян. Держава працює над цими питаннями дуже професійно. Міжвідомча кооперація і взаємодія допомагає нам досягати таких результатів. Хлопцям бажаю швидше повернутися до нормального життя», – зазначив Роман Машовець після зустрічі звільнених.

За інформацією видання Перший регіональний, йдеться про членів екіпажу танкера «Captain Khayyam» — старпома Олега Войнеровського та моториста Євгена Мораря з Одеси,  Володимира Тостогана з Бідгород-Дністровського та Павла Чайку з Херсона, теж мотористів.

Заступник керівника Офісу Президента нагадав, що на початку грудня 2020 року в Україну повернулися двоє громадян з Іраку, а напередодні Нового року з табору на території Сирії евакуювали двох жінок та сімох дітей.

Напередодні Президент Володимир Зеленський привітав звільнення українських громадян і зазначив, що нарешті вони зможуть відсвяткувати Різдво у колі своїх рідних і близьких.